HEART reach

heart reach


Processen er simpel, men målet vigtigt: At etablere et stærkt bånd mellem HEART og Hernings folke- og friskoler, så kunsten kan blive en katalysator for læring.

 

HEARTreach
HEARTS formidlingsinspektør Anja Lemcke Stær har i første halvdel af 2012 arbejdet intenst med et kunstpædagogisk projekt målrettet undervisere i Herning Kommunen. Projektets kerne er opsøgende møder og en udforskning af, hvordan man skaber et godt vidensflow mellem HEART og undervisere.

Kulturstyrelsen støtter projektet med 100.000 kr. hvilket har givet formidlingsinspektør Anja Lemcke Stær frie hænder til at tage ud og starte en dialog omkring et fremtidigt samarbejde.

 

Skolebesøg
Anja. Lemcke Stær har i processen besøgt 20 Herningensiske skoler, spredt over hele kommunen. Skolerne har vist stor interesse og deres feedback er positiv. "Jeg oplever, at der er mange, der har interesse for at bruge kunst som en del af undervisningen, men som ikke ved præcis, hvordan det kan realiseres og derfor lader idéen blive ved tanken. Netop det vil HEARTreach lave om på," udtaler Anja Lemcke Stær.

Ud fra samtalerne med underviserne får Anja indsigt i, hvilke tiltag, der kan gøre det let for skolerne at trække HEART ind som sparringspartner. I samme ombæring identificerer hun de udfordringer, der ligger i projektet og sørger for at lave en organiseret samarbejdsmodel,

der netop er skræddersyet til Herningensiske skoler.

"Det vigtige er at inddrage underviserne i HEARTreach-projektet, så vi får etableret et samarbejde, som faktisk også virker i praksis", fastslår Anja Lemcke Stær.

  

Bliv klogere på HEART/undervisning
HEARTreach har til formål at styrke samarbejdet mellem museet og kommunens skoler. I først omgang udarbejdede museet en folder, som skal oplyse om undervisningsmuligheder på museet. På sigt skal projektet resulterer i konkrete samarbejder med fem skoler. Resultatet heraf er undervisningsmaterialer, der gøre tilgængelige via museets hjemmeside.

> Læs folder om HEARTreach