Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til

Forarsøndergaard

Jens Søndergaard, Forår, 1950. Museum Thy

27.01.18 - 02.09.18

Farver, følelser og fandenivoldskhed for fuld udblæsning på HEART

Jens Søndergaard var en af Danmarks største ekspressionistiske malere. Med temperament og stor patos lod han penslen danse over lærredet og fik farverne til at flyde frit. Udtrykket ”Farvekraft ad Helvede til” er lånt fra Søndergaard selv og indkapsler hans syn på kunsten: Her kommer menneskets store følelser i voldsomt spil på lærredet. Kvinderne i hans liv og den barske natur i hans barndomsegn i Thy var gennem hele Søndergaards liv motiver for hans store passionerede og traditionsbrydende malerkraft. I udstillingen kommer vi tæt på både kunstneren og mennesket Søndergaard. Vi oplever scener fra hav, fjord, by og land, møder kvinderne i Jens Søndergaards liv, bliver præsenteret for en række portrætter af venner og familie og får lejlighed til at se nærmere på selvportrætter af både den unge og ældre maler.

Selvom Søndergaard døde i en alder af blot 61 år formåede han at sætte varige spor i den danske kunsthistorie og hans stjerne er stadig lysende blandt en stor skare af passionerede kunstsamlere. Instruktøren Anne Moulvad har som medproducent på udstillingen skabt en fantastisk medrivende dokumentar om netop de samlere i Danmark, der lever med Søndergaards værker.

I forbindelse med udstillingen vises dokumentarfilmen Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til på HEART på søndage. Se datoer og tidspunkter her. Det koster 40 kr. at se filmen.

 

Udstillingen er støttet af:

Beckett-Fonden 

15. Juni Fonden

Knud Højgaards Fond

Lizzie og Ejler Ruges Kunstfond

Martha og Paul Kerrn-Jespersen Fonden

Midtjysk Skole- og Kulturfond

Politiken-Fonden

Sydbank Fonden

Varelotteriet

 

For yderligere info og pressebilleder kontakt Thilde Nyborg: tnn@heartmus.dk