Toy Stories

ToyStories
 
15.09.23 - 21.04.24

I efteråret 2023 følger HEART op på designlinjens store publikumssucces med udstillingen Next Level. Samarbejdet med Jakob Stegelmann fortsættes denne gang med en hel ny og i Danmark hidtil uset udstilling om legetøjets historier under titlen "Toy Stories - historien fortsætter med legetøjet". Udstillingen præsenteres i samarbejde med Teknisk Museum. Koncept af Jakob Stegelmann og Christopher Andersen. 

Legetøj er en uundværlig del af vores kultur og vores mange fortællinger. For med legetøjet lever vi os endnu mere ind i de verdener vi elsker og fortæller eventyrene videre på egen hånd.

Vores legetøjsudstilling fortæller om legetøjets udvikling som en del af vores fantasi og eventyr-verden i det 20.århundrede, hvor filmens, tv-serierne, bøgernes og spillenes verden er flydt over i legetøjets og opfyldt vores behov for at leve videre i de fiktionsverdener, vi elsker - og som legetøjet giver os mulighed for at fortælle videre på.

Vi skal møde alle de store figurer og universer og opleve, hvordan film, tv, spil og legetøj er smeltet sammen. Vi dyrker begejstringen for fortællingen, legetøjets designmæssige kvaliteter og æstetik, men vi stiller også kritiske spørgsmål: hvor stor er den kommercielle legetøjsindustris indflydelse på vores leg? Og der bliver også mulighed for at se og opleve de mere absurde og til tider muntert kiksede eksempler på legetøjets samspil med fiktionen.

Det bliver både sjovt for børn og nostalgisk for voksne - men også perspektiverende og fyldt med spændende baggrundshistorier.”

Jakob Stegelmann og Christopher Andersen