Manzoni Infinito

 

Manzoni Merda dartista

Piero Manzoni, Merda d'artista, 1961. Foto: Gunnar Merrild 

14.10.23 - 19.03.24

Med samlingsudstillingen Manzoni Infinito markerer HEART 90-året for den italienske konceptkunstner Piero Manzonis fødsel og 60-året for hans død. Udstillingen er en hyldest til kunstneren som drømte om at forny kunstens betydning i samfundet med sine materialeeksperimenter og radikale idebaserede værker. En kunstner, der fortsat den dag i dag provokerer og får os til at sætte spørgsmålstegn ved vores opfattelse af, hvad kunst er og kan være.

Udstillingen fortæller i billeder historien om den nu verdensberømte konceptkunstner og hans tid i Herning på skjortefabrikken Angli i ´60erne. Manzoni udgjorde nemlig sammen med kunstnerne Paul Gadegaard (1920-1992) og Sven Dalsgaard (1914-1999) en del af det, der kaldes Angli-Avantgarden. En gruppe kunstnere der var ansat af den passionerede skjortefabrikant og kunstsamler Aage Damgaard (1917-1991). De blev på hver deres måde inspireret af hverdagslivet og den materialeoverflod, der mødte dem på fabrikken.

Manzoni skabte mange af sine hovedværker netop her i Herning. Tiden hos Damgaard blev en meget produktiv periode, og hans værker forblev efterfølgende i Herning. Derfor har HEART den dag i dag verdens største offentlige Manzonisamling på i alt 43 værker. Så glæd dig til at opleve bl.a. det berømte værk Socle du Monde, hvor Manzoni med et trylleslag gør os og hele jorden til et kunstværk, Linea Lunga 7200 metri, verdens måske længste linje indkapslet i bly lavet på Herning Avis og én af de i alt 90 berygtede dåser med kunstnerlort Merda d’artista.