Indian Highway

bharti kher heartBharti Kher, An Absence of Assignable Cause, 2007

13.03.10 - 12.09.10

Det overordnede tema for udstillingen reflekterer over vejens vigtighed for bevægelse, udvikling og migration, vejen som det afgørende link mellem land og by. Titlen referer også til teknologien og "informations superhighway'en", der har været afgørende for Indiens økonomiske boom, og den kunstneriske udvikling landet har været igennem de seneste årtier. Værkerne i Indian Highway tager fat på globale problematikker såsom demokrati, miljø, religion, race, køn og klasse.

Indian Highway præsenterer kunstnere, der allerede cirkulerer på den internationale kunstscene sammen med mindre velkendte kunstnere. Den giver indblik i en vital generation af kunstnere, der arbejder på tværs af kunstneriske medier, fra maleri, fotografi og skulptur til installation, net¬kunst og video.

Indian Highway er organiseret i et samarbejde med Serpentine Gallery i London og Astrup Fearnley Museum of Modern Art i Oslo, og er kurateret af Julia Peyton-Jones, Hans-Ulrich Obrist, Gunnar B. Kvaran og Stinna Toft fra HEART.

 

UDSTILLINGEN ER STØTTET AF
Calamus Danmark - en del af Atea
CKU – Center for Kultur og Udvikling
Egefonden
Herning Kommune
Ikast-Brande Kommune
Kunstrådet
Det internationale Billedkunstudvalg
Midtjydsk Skole og Kulturfond
Montana
Nykredits Fond
Priebe Sceneteknik A/S