ROUTEless?

routeless 1

07.04.11 - 12.05.11

En gruppe unge uledsagede asylansøgere har sat billeder og ord på deres liv og hverdag på modtagelsescenteret Sjælsmark i Hørsholm. Gennem fotografierne fortæller de deres egne historier om mødet med det land, der muligvis bliver deres hjem fremover. ROUTEless? er med til at give de uledsagede unge en stemme i den aktuelle asyl- og flygtningedebat.

Ligesom HEARTs aktuelle særudstilling STEDER - Danmark under forvandling viser ROUTEless?personlige fortællinger om menneskers forhold til de landskaber, der omgiver os i dagens Danmark. Udstillingen viser også et Danmark under forvandling – en forvandling, der følger i kølvandet på den stigende globalisering og Danmarks engagement uden for landets grænser. Med ROUTEless? får publikum på HEART et unikt indblik i et særligt aktuelt aspekt af den danske virkelighed. Et aspekt, der på den ene side præger den politiske og samfundsmæssige debat, men som på den anden side er marginaliserede steder i det danske landskab, som kun de færreste har et tydeligt billede af. Gennem dette særlige perspektiv bliver vi præsenteret for et Danmark set fra sidelinjen.

Udstillingen vises i HEARTs foyer, som kan besøges gratis af alle.

BAG OM ROUTEless?
I løbet af de seneste år er der kommet et stigende antal uledsagede børn og unge til Danmark som asylansøgere. For at sætte fokus på de unge asylansøgeres situation har DFUNK taget initiativ til fotoprojektet ROUTEless?. Målet med projektet har været at tilbyde de unge kompetencer i fotografi og formidling som et supplement til den øvrige undervisning på asylcentret. Derudover er de unges egne fotos og historier med til at give et mere nuanceret billede af livet som ung uledsaget asylansøger i Danmark samt en stemme i asyl- og flygtningedebatten.

Med bl.a. fotograf Jacob Holdt og filminstruktør Manyar Parwani som undervisere begyndte projektet som en tre ugers fotoworkshop for en gruppe unge på Sjælsmark, der blev udrustet med donerede digitalkameraer fra hele landet. Fotografierne og historierne fra deres liv er sidenhen blevet samlet i en udstilling, som allerede er blevet vist i København, Aalborg, Odense og Aarhus.

> Læs mere om projektet på www.routeless.org eller via fansiden ROUTEless? på Facebook.

routeless logo     dfunk logo