Cory Arcangel - All the small things

Cory HEART 0106Foto: Satchi

02.03.14 - 21.09.14

Super Mario drøner fremad i det psykedeliske 2-dimensionelle univers omgivet af levende svampe og skildpadder.

Alt er, som vi kender det. Men hvad nu hvis vi deleter alt på nær den ikoniske baggrund med de svævende hvide skyer? Så opstår en blanding af nostalgisk længsel, afmagt og erkendelse af, at kunstneren med et enkelt greb ændrer vores opfattelse af verden.

Den amerikanske kunstner Cory Arcangel er braget igennem på den internationale kunstscene og er blevet verdenskendt for at hacke sig ind i retro computerspil og forvandle Nintendos simple verden til poetiske værker. Når HEART skyder 2014 i gang med én af årets store satsninger, All the small things, er det første gang Cory Arcangels værker vises i Skandinavien, men helt sikkert ikke den sidste.

All the small things er en del af HEARTs udstillingskoncept HEARTfuture og er blevet realiseret takket være støtte fra Det Obelske Familiefond.

FRA POPKULTUR TIL FINKULTUR...
Arcangel plukker genkendelige elementer fra popkulturens verden og indsætter dem i en ny sammenhæng, som hackede han sig ind i vores fælles hukommelse. I mødet med kunstnerens nye virkelighed bliver vi konfronteret med vores tiltro til teknologien, og tanken strejfer os: har vi bygget vores liv på et usikkert fundament?

Sådan giver Arcangel Nintendos forældede spil et nyt eksistentielt liv, der rummer mere end festlige farver, happy go lucky-tunes og simple plot. Han tegner et portræt af den digitale tidsalder, og tilsammen danner værkerne et øjebliksbillede af nutiden og den nærme fortid, som vi senerehen kan bruge som en form for tidsarkiv. 

 

...OG TILBAGE IGEN
Selvom de digitale værker kan være svære at gå til, rammer de alligevel en bred skare af mennesker. Arcangel åbner kunsten op, og mange af hans værker kan genskabes ved at følge de instruktioner, han har lagt ud til fri afbenyttelse på nettet. Han prøver ikke at foregive, at kunsten er noget særligt, men bruger den som redskab til at stille sig undrende over for hverdagens selvfølgeligheder.

Udstillingen All The Small Things præsenterer et udvalg af kunstnerens største værker i ny form, som gennembrudsværket Super Mario Clouds fra 2002, der kan ses på mobilskærm. Samtidig vises en række helt nye værker skabt specifikt til udstillingen.

Cory Arcangels værk Freshbuzz (subway.com) vises i koncertsalen på udvalgte dage.

STØTTET AF

obeliske-familiefond 

EN SÆRLIG TAK TIL
Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat
Team Gallery
Lisson Gallery
PS Audio Scandinavia
ege
logo rammefabrik
 

Cory Arcangel - All The Small Things hører ind under HEARTs udstillingskategori HEARTfuture

heart-future