Holgers Valg - indkøb 2000 - 2014

no man is an island. jesperjust nmiai 11Jesper Just, No Man is an Island, 2002

10.05.14 - 24.08.14

Siden 2000 er HEARTs samling blevet udvidet, og et væld af spektakulære værker har sluttet sig til museets skatkammer. Direktør Holger Reenberg har nøje udvalgt de nyeste skud på stammen, og udstillingen Holgers Valg giver netop indblik i, hvordan museets samling støt og roligt vokser sig større.

 

EN STRATEGISK KÆRLIGHEDSPSYKOSE
Jesper Justs video No Man is an Island har en særlig plads i direktørens hjerte.

"Det er det første Just-værk, vi købte, og det var ganske enkelt ikke til at stå for. En far danser rundt som en kegle på Blågårds Plads i København, mænd bryder ud i gråd, og i det hele taget er det et fuldstændigt uventet scenarie, der udspiller sig," fortæller Holger om sit første møde med Justs værker.

Idéen om en satsning på Jesper Just blev til i en kærlighedspsykose til hans værker, men ramte samtidig ind i HEARTs strategiske plan om at binde stærke bånd til nye talentfulde samtidskunstnere. Det er dermed i spændingsfeltet mellem intuition og strategi, at direktørens valg træffes.

NOGET FOR ENHVER SMAG
Holgers valg er også faldet på meget andet end Jesper Justs kryptiske kunstvideoer, og udstillingen bugner af ikoniske værker af bl.a. John Kørner, Per Kirkeby, Tove Storch, Troels Wörsel, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Ingvar Cronhammar og ikke mindst direktørens absolut favoritkunstner: Jannis Kounellis.

Publikum kan glæde sig til et bredt udvalg af værker, der spænder over alt fra skulpturer og malerier til videoer og installationer.