Dan Colen - Psychic Slayer

OBS: Vi har oplevet tekniske vanskeligheder med værket 'Tommy', som nu er taget ud af udstillingen. Derfor giver vi 20 % på entrebilletten til HEART. 

 

28.03.15 - 16.08.15
HEART præsenterer én af USA's helt store samtidskunstnere: Dan Colen. Det amerikanske talent blev kendt for at videreføre popkunsten i starten af 2000-tallet. Hans absurde, fandenivoldske livsstil blev hans varemærke og sammen med sin bedste ven, Dash Snow, indtog han New Yorks natteliv høj på stoffer, adrenalin og kunstnerisk succes. Festen stoppede dog brat i 2009, da Dash Snow døde af en overdosis. Dan Colen blev efterladt ved en skillevej, og HEARTs nyåbnede udstilling afspejler netop oplevelsen af at stå ved en skillevej, hvor mulighederne synes uendelige.

Psychic Slayer er en del af HEARTs udstillingsprogram HEARTfuture, der er blevet til takket være støtte fra Det Obelske Familiefond.

 

Install 07

 

EFTERLADT VED EN SKILLEVEJ
Den unge amerikanske kunstner har vakt både begejstring og forargelse på den internationale kunstscene med sine subtile og magiske kunstværker, der har sit udspring i kunstnerens egen groteske livshistorie. Udstillingen Psychic Slayer skildrer Dan Colens personlige fortælling og placerer os i et rum, hvor alting kan ske

 

VINDEN VISER VEJEN
En sort hat glider gennem luften, som båret af et vindstød. Ingen ved hvorfra den kommer, eller hvor den ender­ – den er i et vakuum mellem fortid og fremtid, hjemmevant og fremmed. Sådan bliver temaet slået an i det allerførste værk, publikum møder, når dørene åbnes til Psychic Slayer. Vi fastholdes i det øjeblik, hvor ingen ved, hvor vinden fører os hen - et øjeblik af ultimativt potentiale.

Vi bevæger os ind i et mennesketomt univers mættet med spor af menneskelig eksistens. En forladt, roterende flaske viser en spøgelsesagtig udgave af 'flaksehalsen peger på', mens ensomme sko danser en underlig munter dans på loftet, og "Psychic Slayer", en abnorm kampesten, lyser op i mørket, hvorpå man aner skriften "Slayer".

Alle er de efterladte genstande med spor fra de mennesker, der har brugt eller ejet dem, og det liv, de har været en del af. Nu er alle muligheder igen åbne, og ingen ved, hvad der vil ske.

 

DAN COLEN PÅ HEART
Dan Colen er repræsenteret på flere af verdens store anerkendte museer, og hans melankolske og dristige værker er blandt andet blevet udstillet på Witney Museum of American Art i New York og på Inverleith Hous i edinburgh. Når Dan Colen indtager HEARTs store sal, er det samtidig første gang, hans værker bliver vist i Danmark. HEART satser på, at danskerne får øjnene op for stjernekunstneren, der har taget hele USA med storm.

 

FILM I KONCERTSALEN
Dan Colens kunstfilm "Peanuts" kan ses i koncertsalen på udvalgte datoer:

Uge 26: 27.-28. juni
Uge 27: 2.-5. juli
Uge 28: 7.-12. juli
Uge 29: 14.-19. juli
Uge 30: 21.-26. juli
Uge 31: 28. juli-2. august
Uge 32: 4.-5. august + 7-9. august
Uge 33: 11.-14. august + 16. august
Uge 34: 22.-23. august
Uge 35: 25. august + 27.-28. august 

 

STØTTET AF

obeliske-familiefond

 

EN SÆRLIG TAK TIL
Gagosian Gallery

Dan Colen - Psychic Slayer hører ind under HEARTs udstillingskategori HEARTfuture

heart-future