Troels Wörsel - La pittura

Troels Worsel Trial and Error 2015 akryl pa lærred 180 x 150 cm 4 foto Anders Sune Berg Courtesy Galleri Susanne Ottesen 2015Troels Wörsel, Trial & Error 2015. Foto: Anders Sune Berg / Galleri Susanne Ottesen 

12.03.16-14.08.16

Forårets history-udstilling på HEART er med den danske kunstner Troels Wörsel, der i mere end 30 år har beskæftiget sig med maleriets muligheder. I udstillingen La pittura (italiensk for maleriet) undersøger Troels Wörsel maleriets muligheder og grænser i relation til, hvordan vi ser og oplever det.

Udstillingen præsenterer fire serier af værker, der på hver sin måde arbejder med det flygtige blik. Selvom perceptionen – opfattelsen af det sansede – langtfra er en ny tematik inden for kunsthistorien, står det som et centralt tema og en vigtig problematik for Wörsel.

Prøv at tage et stykke papir, der er i forvejen er skrevet noget på, og sæt en lille prik. Hold derefter papiret op for dit blik. Hvad ser du, når du kigger på papiret i sin helhed, og hvad sker der, når dine øjne fokuserer på prikken, og alt andet bliver sløret? Måske vil du opdage, at hver gang du kigger ét sted, ændrer værket sig et andet sted. Vores øjne er nemlig ikke i stand til at se hele værket på én gang.

Troels Wörsel er født i 1950 i Århus. Han er autodidakt, bor og arbejder i dag i Köln, Tyskland og Pietrasanta, Italien.