Alex Da Corte - 50 wigs

 38A4220Lior Zilberstein 2016. HEART Herning Museum of Contemporary Art. 

 

03.09.16-26.03.17.

Stærke, psykedeliske farver, skinnende plastic, spejle og plexiglas lokker beskueren ind i et dragende og fantasifuldt univers i HEARTs kommende udstilling. Da Cortes installationsværker inviterer til en helhedsoplevelse, hvor alle sanser tages i brug. Da Corte bruger helt almindelige hverdagsting lige fra shampoo til opvaskebørster i sine værker og sender en hilsen til vores forbrugskultur. I udstillingen bliver hverdagsting gjort til kunst, og Alex Da Corte transformerer Warhols personlige ejendele til kunstgenstande og fortolker på sin egen måde Warhols virke gennem hans ejendele.

Udstillingen fører beskueren gennem fire rum, der på forskellige måder tematiserer historier og miljøer fra Andy Warhols liv gennem brug af de ting som fascinerede Warhol. Genstandene, såsom 50 af hans parykker, er lånt fra The Warhol Museum, som ejer kunstnerens ejendom. Genstandene fortæller os ikke direkte hvem Warhol var som menneske og som kunstner, men i stedet får de en ny betydning i Da Cortes værker.

Den 35-årige Alex Da Corte er allerede blevet kaldt en moderne arvtager til popkunsten, og i USA er han anset for at være et af de absolut store stjerneskud. Udstillingen, som er Da Cortes første museale soloudstilling i Europa, er derfor et unikt møde mellem den fremadstormende unge kunstner Alex Da Corte og legenden Andy Warhol.

 

Fakta

  • Alle installationer er bygget op for første gang til denne udstilling og har således aldrig været opført før.
  • Alex Da Corte og HEARTs overinspektør Michael Bank Christoffersen har haft fri adgang til arkivet på The Warhol Museum i Pittsburgh og har kunnet vælge frit mellem Warhols private genstande.
  • Der er udlånt 91 af Andy Warhols private genstande, som indgår i Alex Da Cortes udstilling.
  • Alex Da Corte er født i Camden, New Jersey, i 1980. Han modtog en Bachelor of Fine Arts fra University of the Arts, Philadelphia, og en Master of Fine Arts fra Yale University School of Art, New Haven.
  • Alex Da Corte har i en alder af 35 år allerede haft en retrospektiv soloudstilling på Mass MoCA i Massachusetts, en udstilling som fik en flot anmeldelse i New York Times.
  • Alex Da Corte deltager i 10 udstillinger alene i 2016, deriblandt på The Whitney Museum of American Art i New York, The Hammer Museum i Los Angeles og selvfølgelig HEART.
  • Udstillingen på HEART er Alex Da Cortes første museale soloudstilling udenfor USA.

For flere informationer eller pressebilleder kontakt:

Thilde Nybrog Nielsen, Kurator på HEART

tnn@heartmus.dk

 

Foto: Lior Zilberstein, HEART.