Historien på væggene

væggeneHEART Café: Fotografier af Piero Manzonis tid i Herning. 

 

I HEART Café kan du se et udvalg af fotografier af Piero Manzoni under hans besøg i Herning i 1960 og 1961.

Fotografen Ole Bagger producerede over 80 fotografier af den italienske kunstner. I januar 2011 fik HEART med støtte fra Ny Carlsbergfondet erhvervet disse fotografier, der tegner et enestående billede af Manzonis virke i Herning. Piero Manzoni er repræsenteret på store internationale museer som bl.a. Tate, Guggenheim, MOMA mm.. Ingen af disse museer har dog en samling af samme kvalitet og omfang som samlingen på HEART, der er unik i international henseende og er verdens største samling i offentligt eje.

"I AM IN PARADIZE"

Manzonis navn er uløseligt knyttet til den midtjyske hovedstad. Her fandt han, hvad han selv kaldte et "paradis". Han fik frie hænder af Aage Damgaard til at skabe, og det gjorde han i et sandt arbejdsraseri. Fotografierne fortæller historien med den humor, intelligens og poesi, som også karakteriserer Manzonis kunst.

De fleste af museets i alt 41 værker blev skabt til og i Herning, herunder også den verdensberømte skulptur Socle du Monde.

Billedrettighederne til fotografierne er erhvervet af HEART i 2011 med støtte fra Ny Carlsbergfondet. Ophængningen af et udvalg af fotografierne er muliggjort med støtte fra Aage Damgaard Aps og Leesign.