Ingvar Cronhammar - Mørkets hjerte

1542 The Gate Ingvar Cronhammar Foto Poul Ib Henriksen 1The Gate, 1988

29.01.11 - 19.08.12

Målgruppe: Mellemtrin

En blanding mellem en ufærdig robot og et løjerligt instrument, en krydsning mellem et tungt møbel og en levende skabning. Et øjebliksbillede taget ud af en ond drøm. Den slags tanker vækkes ved synet af Ingvar Cronhammars værker.

 

DEN MØRKE OG MYSTISKE SKULPTUR
Undervisningsmaterialet handler om skulpturoplevelser, og der sættes fokus på, at oplevelsen af og mødet med kunst ikke blot foregår gennem øjnene men også er en fysisk og følelsesmæssig oplevelse. Vi søger gennem leg og oplevelse at skabe nye spørgsmål, refleksion og ny viden, og ønsker således at få eleverne til at samtale om værkernes indtryk.

> Find undervisningsmaterialet her

 

LÆRERVEJLEDNING
De første opgaver omkring skulpturen som medie giver mulighed for hjemmearbejde på skolen og forberedelse til udstillingen, mens de efterfølgende opgaver forholder sig specifikt til den aktuelle udstilling.

Forskellige aspekter ved skulpturmediet og Cronhammars univers behandles under diverse underoverskrifter med dertilhørende opgaver. I vil blive ledt gennem udstillingen og komme omkring en stor del af værkerne via opgaverne, da de er knyttet til specifikke værker.

Materialet medtænker gældende bekendtgørelser for folkeskolen (dansk og billedkunst).

> Se værk- og emneoversigt her

> Se uddrag fra bekendtgørelse her