Oplevelseskasse: Super 100

beskåret

25.01.13 - 02.03.14

Målgruppe: Førskolebørn og indskoling 

Kunst kan opleves med hele kroppen, og det søger vi at sætte fokus på ved at tilrettelægge opgaver for sanserne sammen med spørgsmål, der pirrer fantasien. Undervisningsmaterialet består af en oplevelseskasse, og kassen er opdelt i 4 rum, der hver indeholder objekter eller beskrivelser, som kan hjælpe oplevelsen på vej.

Formålet med oplevelseskasseen er at give børn og elever en oplevelse af udvalgte værker fra samlingen, der kan være med til at skabe en samtale og udvide og styrke børnenes forståelse for kunst.

> Find introduktionen her

 

LÆRERVEJLEDNING
Formålet med oplevelseskassen og det medfølgende materiale er at kvalificere oplevelsen af kunst, så der skabes samtale omkring kunsten i forhold til børnenes egne oplevelser af udstillingen " Super 100 - 100 Superværker fra samlingen" og de enkelte værker.

I kassen finder I en kort introduktion til kassens indhold og brugen af den. Her er blandt andet en oversigt over de udvalgte værker og hvilke sanser, der er fokus på.

Vi har i udformningen af oplevelseskassen medtænkt gældende bekendtgørelser for grundskolen og mål for læringsplaner i børneinstitutioner.

> Læs lærervejledningen her

> Se uddrag fra bekendtgørelse her

 

Oplevelseskasser er til rådighed på HEART i museets sædvanlige åbningstid. Kasserne kan altså ikke lånes med hjem, og lån af kasserne går efter 'først til mølle princippet'.