Tro, Håb og Kærlighed – Jacob Holdts Amerika

1jacob-2001-33Foto: Theis Mortensen

10.02.12 - 26.08.12

Målgruppe: Udskoling

Jacob Holdt har blaffet USA tynd på sine mange rejser i 1970'erne op til i dag og har på sin vej dokumenteret livet blandt the flithy rich og the filthy poor. Han har viet sin krop og sjæl til en verden, som ligger langt fra det danske samfund og har med sin næsten feltantropologiske tilgang formået at komme ind under huden på alt fra Ku Klux Klan-ledere til aldrende prostituerede.

Gennem ca. 160 fotografier fortæller Jacob Holdt historien om og viser bagsiden af den 'Amerikanske Drøm'. Udstillingen stiller publikum over for konfronterende og hjertegribende billeder af Holdts Amerikarejser fra 1970'erne op til i dag – her skildres USA råt for usødet. Jacob Holdt har som vagabond bevæget sig steder kun de færreste tør betræde, og han er kommet helt tæt på USA's skyggesidde.Billederne portrætterer storbymennesker i ghettoer, narkomaner på gaden og livet i modgang, men til stede blandt den amerikanske befolkning er også tro, håb og kærlighed.

 

Med undervisningsmaterialet kan I undersøge både Holdts måde at fotografere på, de emner og motiver, som fotografierne rummer, og fotografiet som et udtryksmiddel. Gennem korte beskrivelser og spørgsmål sættes eleverne i centrum, og udgangspunktet er deres møde med fotografierne. 

> Find undervisningsmaterialet her

 

OPBYGNING AF MATERIALET
Materialet er opdelt i 5 blokke, der har forskellige fokus. De 4 første punkter forholder sig til specifikke grupper af fotografier i udstillingsrummene, mens det femte punkt samler op og lægger op til videre diskussion.

  • Jacob Holdt som vagabond
  • Jacob Holdt som historiefortæller og samfundsdebattør
  • Jacob Holdt som fotograf
  • Jacob Holdt som øjenåbner
  • TRO, HÅB & KÆRLIGHED