Spor til mellemtrin

Herunder findes introduktioner til de fire spor målrettet mellemtrinnet. I den tilknyttede lærervejledning findes idéer og inspiration til, hvordan I kan forberede jer på jeres besøg på HEART og arbejde videre med elevernes materiale efterfølgende.

Der er to spor til hhv. dansk og billedkunst – alle sporene er udviklet med fagmål for øje og i samarbejde med undervisere fra Herningsholmskolen.

 

DANSK  

BILLEDKUNST

Sporet er inaktivit grundet renovering i Skulpturparken. 

Eventyr

Eventyr-sporet til mellemtrinnet giver eleverne mulighed for at bruge deres egne oplevelser af skulpturer som inspiration til deres egne eventyr. Undervejs på opdagelsesturen i Birk udfordres eleverne til at arbejde med karakterer eller figurer til deres eventyr.

Sporets værker er Fantasiens leg om livets hjul, Robin Hood og Elia.

 

Leg med arkitektur

Arkitektur-sporet til mellemtrinnet giver eleverne mulighed for at opleve arkitektur og skulpturer. Elevernes iagttagelser og erfaringer bruges efterfølgende som inspiration til fx at bygge arkitekturmodeller. Undervejs på opdagelsesturen i Birk udfordres eleverne til på forskellige måder at tage fotos, tegne, skrive noter og lave lydfortællinger.

Sporets værker er HEART, Abyss og Elia.

> Hent lærervejledning   > Hent lærervejledning
     

Stemningsreportage

Stemningsreportagen giver eleverne mulighed for at arbejde med videreformidling af stemninger, steder og iagttagelser. Elevernes oplevelser dokumenteres gennem fotos, lydfortællinger, tegninger og noter, og bruges efterfølgende som inspiration til reportagen.

Sporets værker er De Geometriske Haver, Elia og Abyss.

 

Sporet er inaktivit grundet renovering i Skulpturparken. 

Skulpturrejse

På skulpturrejsen møder eleverne tre forskellige skulpturer i Birk, og undervejs indsamler de deres indtryk og oplevelser. Sporet giver eleverne mulighed for at arbejde med skulpturers udtryk, materialer, formsporg og betydninger. Elevernes fotos, tegninger, lyde og noter kan efterfølgende bruges til fx at lave skulpturparafraser.

Sporets værker er Stående Kvinde, Rum og Fantasiens leg om livets hjul.

> Hent lærervejledning   > Hent lærervejledning